آیدا بورس

آیدا بورس

مدیریت سبد سهام + آخرین اطلاعیه های شرکت ها + جدول معاملات + آموزش بورس + قیمت طلا + روزنامه ها و...فقط و فقط در آیدا بورس
آیدا بورس

آیدا بورس

مدیریت سبد سهام + آخرین اطلاعیه های شرکت ها + جدول معاملات + آموزش بورس + قیمت طلا + روزنامه ها و...فقط و فقط در آیدا بورس

آموزش سهامداران (­­­­صورت های مالی)


صورت های مالی



 

 

 

 

مجموعه صورت‌های مالی که توسط شرکت‌ها ارائه می‌شود، حاکی از وقوع هزاران مبادله و رویداد یا گزارش میلیون‌ها ریال پول است. سوابق و جزئیات این مبادلات و رویدادها در دفاتر روزنامه، کل و معین به تفضیل ثبت‌شده و سپس طبقه‌بندی و تلخیص می‌شوند و عصاره این مبادلات و رویدادها به صورت، صورت‌های مالی تهیه و ارائه می‌شود.

در حال حاضر برای تحقق هدف‌های گزارش‌گری مالی، صورت‌های مالی اساسی زیر تهیه و ارائه می‌شوند:

1- ترازنامه یا صورت وضعیت مالی، که خلاصه وضعیت مالی یک موسسه را در یک تاریخ معین نشان می‌دهد.

2- صورت حساب سود و زیان، که خلاصه نتایج علیات یک شرکت را در یک دوره مالی نشان می‌دهد.

3- صورت حساب گردش وجوه نقد، که خلاصه تامین منابع مالی یک موسسه و چگونگی استفاده از آن(مصارف) را در فعالیت‌های سرمایه‌گذاری در یک دوره مالی نشان می‌دهد.

4- صورت حساب سود و زیان انباشته، که نشان‌دهنده افزایش یا کاهش در سودهای انباشته یک موسسه ناشی از فعالیت‌های تولیدی و غیر تولیدی در یک دوره مالی می‌باشد.

 

ترازنامه


ترازنامه صورتی است که اطلاعات مربوط به گزارش دارایی‌ها، بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام موسسه را در پایان هر دوره ­مالی فراهم می‌کند. ترازنامه، موقعیت مالی یک موسسه را در یک زمان معین، که شامل دارایی‌ها، تعهدات اقتصادی موسسه(بدهی‌ها) و حقوق صاحبان سهام و مالکین یا سهامداران موسسه می باشد، نشان می‌دهد.

 

اطلاعات ترازنامه


در ترازنامه، دارایی‌ها در سمت راست و کلیه بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام که جمع آنها معادل جمع دارایی‌ها است در سمت چپ نوشته می‌شوند.

در ترازنامه عمدتاً دارایی‌ها به ترتیب سرعت تبدیل به وجه نقد، بدهی‌ها بر اساس زمان سررسیدشان و واریز بدهی، وحقوق صاحبان سهام به ترتیب کاهش بقاء شان طبقه‌بندی وگزارش می‌شوند.

بیشتر طبقه‌بندی‌های مورداستفاده در ترازنامه به شرح ذیل است:

 

دارایی‌ها


الف) دارایی‌های جاری(مانند وجوه نقد، سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار کوتاه‌مدت، حساب‌های دریافتنی، موجودی‌های کالا و پیش پرداختها).

ب) سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت

ج) اموال، ماشین‌آلات وتجهیزات(دارایی‌های ثابت)

د) دارایی‌های نامشهود(مانند حق‌اختراع، حق‌تألیف، سرقفلی)

ه) سایر دارایی‌ها ومخارج انتقالی به دوره‌های آتی

 

بدهی‌ها:


الف) بدهی‌های جاری(مانند حساب‌های پرداختنی، اسناد پرداختنی، حقوق و دستمزد پرداختنی، بدهی‌های معوق، پیش دریافت‌ها و حصه جاری بدهی‌های بلند مدت)

ب) بدهی‌های بلند مدت(مانند اوراق مشارکت، وامهای بلند مدت و )

 

برای ملاحظه ادامه مطلب، لطفا PDF فایل را دریافت و مطالعه نمایید.



منبع: http://www.irbourse.com