آیدا بورس

آیدا بورس

مدیریت سبد سهام + آخرین اطلاعیه های شرکت ها + جدول معاملات + آموزش بورس + قیمت طلا + روزنامه ها و...فقط و فقط در آیدا بورس
آیدا بورس

آیدا بورس

مدیریت سبد سهام + آخرین اطلاعیه های شرکت ها + جدول معاملات + آموزش بورس + قیمت طلا + روزنامه ها و...فقط و فقط در آیدا بورس

آموزش سهامداران (­­­­تحلیل تکنیکال)


تحلیل تکنیکال



 

 

 

 

تحلیل فنی بررسی تغییرات قیمتهای گذشته به منظور پیش‌بینی تغییرات آتی قیمت‌ها است. تحلیل تکنیکی در زمینه سهام، و یا هر ابزار قابل داد و ستدی که متاثر از نیروهای عرضه و تقاضا باشد کاربرد فراوانی دارد. تحلیلگر فنی اعتقاد دارد که روند قیمتها تلقی سرمایه‌گذاران را از عوامل گوناگون سیاسی، اقتصادی، پولی و حتی روانشناسی نشان می‌دهد. هنر تحلیل‌گر فنی تعیین روند تغییرات قیمت‌ها و نگهداری سرمایه‌گذاری تا زمانی است که روند فعلی معکوس نشده است. تحلیل تکنیکی گاهی اوقات به دلیل آنکه از سابقه تغییرات بازار برای پیش بینی عرضه و تقاضا استفاده می کند روش تحلیل بازار یا تحلیل داخلی نیز نامیده می شود. تحلیل‌گر فنی اعتقاد دارد که بازار خود بهترین منبع برای بیان کسب اطلاعات است. "حدیث دوست از زبان دوست شنو".

 

اساس تحلیل فنی


تحلیل‌گران فنی معتقدند که اطلاعات مهم درباره نوسانهای آتی قیمت سهام را می‌توان از طریق مطالعه تغییرات قبلی قیمتهای سهام بدست آورد. اطلاعات مالی بر روی نمودارها ثبت می شود و این اطلاعات به منظور دستیابی به الگوهای تکراری به دقت مورد بررسی قرار می‌گیرد. تحلیل‌گران فنی تصمیم‌های خرید و فروش خود را بر اساس نمودارهایی که تهیه می‌کنند قرار می‌دهند. تحلیل‌گران فنی اعتقاد دارند که :

1- ارزش بازار از تقابل عرضه و تقاضا تعیین می شود.

2- تغییرات قیمت اوراق بهادار دارای روندی است که به رغم نوسانهای ناچیز برای مدت قابل ملاحظه‌ای دوام دارد.

3- تغییرات روندها به دلیل نقل و انتقال‌های عرضه و تقاضا است.

4- اینکه چه اتفاقی افتاده (پیشینه قیمت) بسیار مهم‌تر است از چرائی آن(چرا اتفاق افتاده)

5- تغییرات عرضه و تقاضا را می‌توان در نمودارهای تغییرات قیمت پیگیری کرد.

 

تحلیل‌گران فنی اعتقاد دارند که قیمت فعلی منعکس‌کننده تمام اطلاعات است. با توجه به اینکه اطلاعات قبلاً اثر خود را بر روی قیمت گذاشته است، لذا قیمت نشان‌دهنده ارزش منصفانه می‌باشد و باید اساس تحلیل را تشکیل دهد. در مجموع قیمت بازار نشان‌دهنده‌ کلیه اطلاعات مشارکت‌کنندگان در بازار است. مشارکت‌کنندگان شامل: معامله‌گران، سرمایه‌گذاران، شرکتهای سرمایه‌گذاری، تحلیل‌گران خرید سهام، تحلیل‌گران فروش سهام، تحلیل‌گران فنی ، تحلیل‌گران بنیادی و سایر تحلیل‌گران می‌‌باشند. تحلیل‌گر فنی با گردآوری اطلاعات، از قیمت برای تفسیر اینکه بازار چه می‌گوید با هدف پیش‌بینی آینده استفاده می‌کند.

اعتقاد تحلیل‌گران فنی بر این است که تشخیص روند امکان‌پذیر بوده و می‌توان بر مبنای روند قیمت همه چیز را دانست ولی ارزش واقعی هیچ چیز را نمی‌دانند.

 تحلیل‌گران فنی در ارزیابی آتی قیمت سهام با اطلاعات مهم سر و کار دارند:

1- قیمت فعلی چیست؟

2- سابقه تغییرات قیمت چیست؟

قیمت، نتیجه تقابل نهایی نیروهای عرضه و تقاضا برای سهام شرکت است. هدف تحلیل‌گر فنی پیش‌بینی جهت تغییرات قیمت آتی است. تحلیل فنی با تمرکز بر روی قیمت و فقط قیمت، نمایانگر یک دیدگاه مستقیم است. بنیادگراها به دنبال چرایی قیمت می‌گردند، حال آنکه تحلیل‌گران فنی به مورد چرایی قیمت با دید تردید نگاه می‌کنند. تحلیل‌گران فنی اعتقاد دارند که بهترین کار این است که به دنبال چیستی قیمت باشیم و به چرایی آن اهمیت ندهیم. چرا قیمت بالا می‌رود؟ بخاطر بیشتر بودن خریداران (تقاضا) از فروشندگان (عرضه) سرانجام، ارزش هر چیز برابر با پولی است که یک فرد حاضر است برای آن بپردازد. چه لزومی دارد بدانیم چرا؟

 

تکنیکهای مورد استفاده تحلیل‌گران فنی


تحلیل‌گران فنی از تکنیک های گوناگون قیمت و حجم معاملات سهام برای تحلیل بازار استفاده می‌کنند که اصلی‌ترین آنها عبارتند از : نظریه داو، ترسیم نمودار، میانگین متحرک، قدرت نسبی، دیدگاه معکوس، حجم معاملات، وسعت بازار ، شاخص آر اس آی، حمایت و مقاومت.

 

- نظریه داو


قدیمی‌ترین و یکی از بهترین نظریه‌ها در تحلیل تکنیکی نظریه داو است. به نظر داو نوسانهای قیمت بازار را می‌توان به سه قسمت تقسیم کرد:


الف) نوسانهای روزانه: این نوسان‌ها تصادفی و بدون مفهوم هستند و از اهمیت چندانی برخوردار نیستند.


ب) نوسانهای ثانویه: در این نوسان، قیمت‌ها به مدت چند ماه بالا می‌روند. این نوسانات عمدتاً به منظور تصحیح قیمت بازار صورت می‌گیرد و مورد علاقه مطبوعات نیز است.


ج) نوسانهای بلند‌مدت (اولیه): این نوسانها، بازارهای صعودی و بازارهای نزولی نامیده می‌شود. در این بازارهای صعودی قیمت‌ها برای چند سال در مجموع روند صعودی دارد. از طرف دیگر، در بازارهای نزولی قیمتها برای چند ماه یا چند سال در مجموع روند نزولی دارد.


 


برای اطلاع از ادامه مطلب فایل PDF را دریافت و مطالعه نمایید.



منبع: http://www.irbourse.com